HTML

Játék tesztek - kritikák

A blog szerkesztője a játékokat teszteli le és ír róluk egy összefoglalót melyben összefoglalja mik a játék pozitív illetve negatív tulajdonságai. A játék elemzések, kritikák nem jelentik azt hogy az elemzett játék rossz! Enjoy ;)

Linkblog

Imax 3D

2010.01.16. 12:16 :: Cs0k1

Imax 3D - azaz a mozi jövője?

 

Mielőtt belevágnék a közepébe mi is az-az Imax?

Az Image Maximum rövidítése, ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy maximális képhatás, 3D-ben láthatjuk a filmeket. Lehet nem a legnagyobb újdonság amióta felfedezték a 3 dimenziós filmeket a speciális kék és piros szemüvegek által, de az Imax ettől többet nyújt. Az imax szemüvegei is elég speciálisak, de nem kék és piros színekből áll. Amit ezek a filmek nyújtanak, a moziban azt nagyon nem lehet elmondani, leírni, azt át kell élni és látni kell.  

Imax filmből én az Űrállomás c. kis dokumentumfilmet láttam, ami nagyon jó ízelítő volt, hogy milyen térben látni egy filmet. Szenzációs, erre csak ezt lehet mondani. Magyarországon tavaly robbant be a köztudatba az Aréna plázában; de már 1971-ben átadták Torontóban az első Imax rendszert. 2 fajtája van az Imax Dome (OMNIMAX) ahol egy kupolára vetítik a filmet, a nézőt így körülöleli a film; a másikfajtája ahol 2 kamerával vesznek, fel egy filmet a speciális szemüveg pedig összerakja és egy háromdimenziós képként látjuk a filmet.

Szerintem ez a rendszer a filmeket sokkal jobban élethűvé teszi és jobban bele tudja élni magát a néző. Gondoljunk egy jó horror filmre (Véres valentin). Amint az elején már írtam eddig is léteztek 3 dimenzióban vetített filmek így az Imax sem a legnagyobb újdonság, de kitudja lehet ez lesz a filmek változása, végülis ki ne nézne 3 dimenzióban filmet minthogy síkképernyőn? Az Imax még elég gyerekcipőben jár de egyre ismertebb lesz mindenki szemében.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi horror 3d űrállomás imax véresvalentin

A bejegyzés trackback címe:

https://jatek-teszteles.blog.hu/api/trackback/id/tr631676575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása